Briketten

Briketten

Briketten

Uw openhaard of houtkachel stoken doet u heel gemakkelijk met briketten. Dit zijn blokken gemaakt van samengeperst hout voor een optimale verbranding. Briketten hebben een veel hogere dichtheid dan normaal brandhout, waardoor ze veel langer branden en nagloeien. Ook het vochtpercentage is een stuk lager; minder dan 5%. Bij brandhout is dit vochtpercentage ongeveer 20%. Wilt u briketten kopen? U vindt diverse varianten in het ruime aanbod van 123hout.be.

  • Briketten branden heel lang
  • Briketten verspreiden heel veel warmte
  • Briketten bestaan uit samengeperste houtsnippers en bevatten geen vervuilende stoffen


BRIKETTEN STOKEN

Wanneer u briketten gaat stoken, raden wij u aan aanmaakblokjes en aanmaakhout te gebruiken om het vuur op gang te krijgen. Drie briketten zijn voldoende om een vuur mee te stoken. U vindt bij ons briketten met een gat (zoals de Pini Kay) en massieve briketten (zoals de RUF varianten). De Pini Kay briketten zijn gemakkelijk brandbaar, omdat zuurstof goed bij de briketten kan komen. Wanneer u met de RUF briketten gaat stoken, profiteert u ervan dat deze lang na blijven smeulen.


BRIKETTEN AANSTEKEN

Een vuur kunt u het beste beginnen met een aanmaakblokje en eventueel wat aanmaakhout. Eenmaal op gang kunt u over op de briketten. RUF valt bij het ontbranden ut elkaar, waardoor het heel massief wordt. Pini Kay briketten blijven daarentegen tijdens het branden intact.


BRIKETTEN KOPEN

Wilt u graag briketten kopen? Dat doet u eenvoudig online bij 123hout.be. Wij leveren onze briketten op een pallet. Ze worden per 10 kilo apart verpakt in zakken. Een groot voordeel van briketten kopen bij 123hout.be is dat wij ons openhaardhout gratis leveren. Lees hiervoor onze voorwaarden. 


BRIKETTEN HOUTKACHEL

Een groot voordeel van briketten voor uw houtkachel is dat u er heel schoon en zuinig mee kunt stoken. Omdat ze zo’n laag vochtpercentage bevatten, komt er weinig rook vrij bij de verbranding. Briketten worden onder andere veel gebruikt om een kachel of haard langere tijd te laten branden. Dit is in de winter bijvoorbeeld heel prettig; u laat de briketten in uw houtkachel ‘s nachts langzaam doorbranden zodat uw woonkamer niet al te veel afkoelt.


RUF BRIKETTEN

In verhouding tot normaal brandhout branden RUF briketten drie keer langer. De RUF briketten die u vindt bij 123hout.be bestaan uit houtsnippers van eiken, grenen en berken. Ze branden zeer goed en geven heel veel warmte af. U kunt eventueel beginnen met 120 kilo RUF briketten, om te testen of ze u goed bevallen. Vervolgens kunt u een pallet met 320, 480 of 960 kilo briketten kopen. Voor al onze producten geldt: hoe meer u koopt, hoe meer u bespaart!


PINI KAY BRIKETTEN

Het verschil tussen RUF en Pini Kay briketten is dat de laatste voorzien zijn van een gat. Hierdoor is er meer ruimte voor zuurstof om zich te verspreiden, waardoor de briketten gekijkmatiger branden. Onze Pini Kay briketten zijn gemaakt van houtsnippers van puur eikenhout.

Let op! Het is zeer belangrijk om uw briketten droog te bewaren, bijvoorbeeld in uw schuur of buiten onder een afdak. U profiteert het meeste van uw briketten wanneer ze zo droog mogelijk zijn.


BRIKETTEN BESTELLEN

Naast briketten bestellen kunt u bij 123hout.be ook normaal brandhout kopen voor uw kachel of haard. U vindt bij ons de volgende houtsoorten:


Elzen- en berkenhout zijn zachte houtsoorten die u gemakkelijk kunt stoken. Essen, beuken, eiken en Zuid-Afrikaans hardhout zijn harde houtsoorten. Deze zijn wat lastiger te stoken, maar de houtblokken branden langer. brandhout of briketten bestellen doet u bij 123hout.be. We zorgen voor een snelle levering van uw bestelling!