Beukenhout

Beukenhout

BEUKENHOUT

U profiteert van een hoog rendement wanneer u kiest voor beukenhout als uw brandhout, doordat het langzaam brandt en veel warmte afgeeft. Bij het branden van dit hout komt er een heerlijke geur af en veel warmte. Ons beukenhout is gekloofd en ovengedroogd, waardoor u het direct kunt gebruiken. Beukenhout is een traag brandende houtsoort, dus u kunt extra lang genieten van een mooi en rustig vlammenspel! Door de heerlijke geur en mooie vlammen creëert u veel sfeer in de ruimte.


BEUKENHOUT BRANDHOUT

Bent u op zoek naar brandhout dat lang brandt en mooie rustige vlammen geeft? Dan kunt u kiezen voor beukenhout als brandhout. Bij het stoken van beukenhout dient u minimaal 3 blokken te gebruiken voor optimaal resultaat. Voor het op gang brengen van uw vuur kunt u altijd aanmaakblokjes en aanmaakhout gebruiken. Beukenhout als brandhout is geschikt voor middelgrote kachels en haarden. In een kleinere kachel of haard kan het lastig zijn om minimaal 3 blokken te stapelen en is het dus niet mogelijk om optimaal te stoken.


BEUKENHOUT RENDEMENT

Harde houtsoorten, zoals beuken, branden lang. Zo profiteert u met beukenhout van een hoog rendement. De verbrandingswaarde van beukenhout is erg hoog. Dit houdt in dat er laag vochtgehalte aanwezig is, waardoor het geschikt is voor directe verbranding. Zo ontstaat er ook een hoge warmte afgifte. Hierdoor heeft beukenhout een hoog rendement. Zo heeft u niet veel hout nodig om uw ruimte te verwarmen.

Wist u dat? 
Beukenhout ook veel wordt gebruikt voor vuurschalen, waarmee buiten kan worden gekookt? Doordat het hout gaat verkolen is het gemakkelijker te verdelen over de schaal en kunt u de warmte beter sturen.


BEUKENHOUT VOORDELEN


Bent u benieuwd naar ons beukenhout en de voordelen? Bij 123hout.be vertellen we u graag meer! U profiteert onder andere van:

  • Schone verbranding
  • Trage verbranding en een lange brandduur
  • Sfeervol en rustig vlammenspel
  • Het hout knettert niet
  • Het hout geeft een heerlijke geur
  • Hoog rendement


Bovendien heeft beukenhout een mooie uitstraling. Afhankelijk van de herkomst is het hout witachtig tot licht geelbruin. Wilt u meer weten over ons beukenhout en de voordelen? Neem dan gerust contact op met onze medewerkers.


BEUKEN OPENHAARDHOUT

U kunt bij 123hout.be beuken openhaardhout bestellen in pallets, bijvoorbeeld een halve (1 m2) of een hele (2 m2) pallet. De blokken worden strak gestapeld, waardoor u profiteert van een grote hoeveelheid hout. U kunt u er daarnaast voor kiezen om netten beukenhout te bestellen. Ideaal als u af en toe stookt. Doordat ze in een net zitten, kunt u ze gemakkelijk verplaatsen. Wij hebben niet alleen beuken openhaardhout in netten, maar ook andere soorten brandhout in netten.


BEUKENHOUT BESTELLEN

Wilt u graag online uw beukenhout bestellen? Dan zit u goed bij 123hout.be! Beukenhout stookt iets moeilijker dan zachtere houtsoorten, zoals berkenhout en elzenhout. U kunt ervoor kiezen meerdere houtsoorten te combineren voor een weldadig vuur. Zo kunt u bij ons naast beukenhout bestellen ook eikenhout, essenhout of gemixt brandhout kopen.