Elzenhout

Elzenhout

Elzenhout

Hout van de boomsoort els wordt elzenhout genoemd. Dit is ideaal brandhout wanneer u een gemakkelijk vuur wilt. Het zachte hout van de els, een boomsoort uit de berkenfamilie, ontbrandt namelijk gemakkelijk en snel. Het bestellen van elzenhout is eenvoudig geregeld via de webshop van 123hout.be. Voor een budgetprijs kunt u dan profiteren van een uitstekende kwaliteit brandhout, zodat u weer kunt genieten van uw openhaard of houtkachel.


ELZENHOUT OPENHAARDHOUT

Dankzij de gemakkelijke en snelle ontbranding is elzenhout als openhaardhaardhout vooral geschikt voor kleinere kachels en openhaarden. Er zijn slechts één à twee blokken nodig om een haardvuur te beginnen. Hardere houtsoorten, die minder snel ontbranden, hebben meer blokken nodig om een vuur op gang te brengen. Wanneer u elzenhout openhaardhout besteld bij 123hout.be, krijgt u die geleverd in stookklare en gekloofde blokken van 26 centimeter. Daarmee kunt u direct een prettig vuur starten in uw houtkachel of openhaard. De voordelen van elzenhout als openhaardhout op een rij:

  • Zachte houtsoort
  • Snelle verbranding
  • Mooi vlammenspel
  • Minimaal 1-2 blokken stoken
  • Voor de beginnende stoker
  • Geschikt voor kleinere kachels en haarden


ELZENHOUT STOKEN

Voor de beginnende stoker is elzenhout perfect. Het leren stoken gaat hiermee eenvoudig, omdat er maar enkele blokken nodig zijn om een goed vuur op gang te krijgen. Bovendien krijgt u er direct een mooi vlammenspel voor terug. Zo kan iedereen eenvoudig een aangename sfeer creëren met een vuur op basis van elzenhout. Heeft u vragen over stoken of openbrandhout? Wij beantwoorden deze vragen graag. Neem daarvoor contact op met onze klantenservice.


ELZENHOUT OPENHAARD

Voor een fijn haardvuur is het belangrijk dat uw brandhout goed droog is. Elzenhout voor de openhaard van 123hout.be is altijd ovengedroogd. Dit levert u een haardvuur op dat goed brandt, niet rookt en een maximaal rendement oplevert. Hout van een lagere kwaliteit, zoals u dat bijvoorbeeld bij tuincentra en benzinestations kunt kopen, is vaak nog te vochtig. Hierdoor krijgt u te veel rook, sissend hout en een grotere kans op het spatten van het vuur. Bestel daarom ovengedroogd elzenhout voor uw openhaard bij 123hout.be!


GEDROOGD ELZENHOUT

Het hele jaar door kunt u in de webshop van 123hout.be eenvoudig gedroogd elzenhout bestellen. Al ons brandhout wordt in onze droogkamers behandeld, waardoor wij altijd een ruime voorraad hebben en direct uit eigen beheer leveren. Na het plaatsen van uw bestelling nemen we telefonisch contact op om een moment van levering af te spreken. Dan komt uw gedroogd elzenhout aan wanneer het u het beste uitkomt!


ELZENHOUT KOPEN

U kunt naast elzenhout ook ander brandhout kopen bij 123hout.be. Zo raden wij bijvoorbeeld berkenhout aan wanneer u in de zomer ‘s avonds gaat stoken in een vuurschaal of buitenhaard. De gemakkelijke ontbranding en het prettige vlammenspel maken deze avonden nog gezelliger. Andere houtsoorten die u kunt bestellen zijn eikenhout, essenhout en beukenhout. Deze hardere houtsoorten zijn met name geschikt voor grotere kachels en openhaarden. Ze hebben een hoog rendement en branden langduriger dan het zachtere elzenhout. Hiernaast kunt u ook verschillende accessoires kopen via 123hout.be, zoals aanmaakblokjes en houtkrullen.