Gemixt

Gemixt brandhout

Op zoek naar gemengd brandhout? 123hout.be heeft de ideale brandhoutmix voor u samengesteld! Hierbij heeft u de keuze uit pallets brandhout met zachte- en harde houtsoorten.


STOKEN MET GEMIXT BRANDHOUT

Indien u graag met diverse soorten brandhout stookt, hebben wij halve pallets mix, hele pallets mix en netten gemixt brandhout in het assortiment. Hierbij heeft u de keuze uit zachte én harde houtsoorten.
Onze halve- en hele pallets met zachte houtsoorten bevatten elzenhout en berkenhout. Dit hout heeft een zeer gemakkelijke ontbranding. De blokken geven snel warmte af en geven mooie vlammen. De andere mix variant is berken, aangevuld met één of twee harde houtsoorten, zoals eikenhout en essenhout. De hoeveelheden hiervan kunnen variëren. Door middel van deze pallets kunt u harde- en zachte houtsoorten combineren.


KENMERKEN BRANDHOUT MIX

Eikenhout is een harde- en sterke houtsoort die traag brandt. Er wordt veel gestookt met deze houtsoort vanwege het hoge rendement. Dit brandhout zorgt voor een levendig vlammenspel en is geschikt voor grote kachels en haarden. Deze kenmerken gelden ook voor essenhout. Essenhout heeft namelijk ook een optimaal rendement in de middelgrote kachels en haarden.


BRANDHOUT IN NETZAKKEN

Heeft u liever brandhout netzakken? Dat is geen probleem bij 123hout.be, want gemixt brandhout in netten vindt u ook in ons assortiment. Wij hebben de keuze uit diverse hoeveelheden gemixt brandhout. Iedere zak is gevuld met een combinatie van zachte, harde of middelharde houtsoorten en heeft een gewicht van circa 10 kilo. Een netzak is simpel en goed te transporteren en hanteerbaar.


WELK OPENHAARDHOUT BESTELT U?

Naast gemengd brandhout kunt u iedere houtsoort ook nog los bestellen. Bekijk hier ons assortiment brandhout. Andere soorten stookhout zijn berken-, essen- en eikenhout. Iedere houtsoort is ovengedroogd en direct klaar om mee te stoken. Wij houden onze voorraad goed op peil waardoor wij u het hele jaar door gemixt hout kunnen leveren.

Wilt u weten wel stookhout het beste past bij uw stookgedrag of de grootte van uw kachel of openhaard? 123hout.be informeert u graag. Met onze jarenlange ervaring en de passie voor hout, weten wij op iedere vraag een passend antwoord. U kunt ons ook bellen, mailen of uw vraag indienen via het contactformulier.