Eikenhout

Eikenhout

EIKENHOUT

Bent u op zoek naar een hardhoutsoort die traag brandt? Dan is eikenhout ideaal. Ons hout is gekloofd en ovengedroogd, zodat u het meteen kunt gebruiken. Eikenhout is vooral geschikt voor grote kachels en haarden, omdat er minimaal 4 blokken nodig zijn om te stoken. Met deze houtsoort profiteert u van een levendig vlammenspel. Dit maakt uw woonkamer of andere ruimte zowel gezellig als lekker warm! Bovendien ruikt het hout lekker.


EIKEN BRANDHOUT

Er zijn veel verschillende soorten brandhout en ze hebben allemaal hun eigen kenmerken. Enkele kenmerken van eiken brandhout zijn:

  • Harde houtsoort
  • Traag brandend brandhout
  • Hoog rendement
  • Brandt rustig en geeft langzaam warmte af (verkoold)
  • Geschikt voor grote kachels en haarden
  • Voor de ervaren stoker


Bovendien brandt een blok eikenhout gemiddeld anderhalf uur. Hierdoor hoeft u niet vaak extra blokken toe te voegen, waardoor u in totaal minder hout verbruikt. Eiken hardhout is voor zowel de openhaard als een convectiekachel geschikt. Deze laatste is een houtkachel die zelf niet heet wordt, maar de warmte verspreidt vanaf de bovenkant.


OVENGEDROOGD EIKENHOUT

Bent u op zoek naar ovengedroogd eikenhout? Dan bent u bij 123hout.be bij het juiste adres! Al ons eikenhout is gekloofd en ovengedroogd, zodat u direct kunt beginnen met het stoken van een lekker vuurtje. Normaal gesproken heeft eikenhout als nadeel dat het stoken zuren vrijgeeft die voor vervuiling in de rookafvoer kunnen zorgen. Deze zuren verdwijnen alleen uit het hout wanneer het extreem goed gedroogd is. Bij ons ovengedroogd eikenhout is dit dus geen probleem!


EIKENHOUT OPENHAARD

U kunt bij 123hout.be gemakkelijk online eikenhout voor uw openhaard bestellen. Als u regelmatig veel stookt kunt u kiezen voor een half (1 kuub) of een heel (2 kuub) pallet. Stookt u minder regelmatig? Dan zijn netten eikenhout wellicht een betere keuze. Zo kunt u gemakkelijk het eikenhout voor uw openhaard verplaatsen. Wilt u uw eikenhout combineren met ander hout? Wij hebben diverse soorten brandhout in netten, de keuze is aan u!


HARD EIKENHOUT

Als u op zoek bent naar brandhout dat lang, warm en rustig brandt, dan is hard eikenhout ideaal. Zachte houtsoorten branden sneller en geven spectaculaire vlammen. Eikenhout is een harde houtsoort (net zoals essenhout), brandt langzaam en geeft veel warmte af. U heeft bij hard eikenhout meer blokken nodig om het vuur op gang te krijgen. Wij adviseren om aanmaakblokjes en aanmaakhout te gebruiken om het vuur goed op gang te krijgen. Juist bij eikenhout is het belangrijk om de kachel goed warm te stoken, omdat het hout hard is.


EIKENHOUT KOPEN

U kunt eenvoudig online uw eikenhout kopen bij 123hout.be. Het vochtpercentage van ons ovengedroogde hout zit onder de 21%, waardoor het goed brandt en er weinig rook vrijkomt. Onze blokken brandhout zijn gemiddeld 25 tot 28 cm. U kunt ons eikenhout ook combineren met beukenhout, berkenhout, elzenhout of gemixt brandhout voor een weldadig vuur. Deze houtsoorten kunt u - net zoals ons eikenhout - kopen in onze webshop. We zorgen voor een snelle levering!